Modern Talking – Formula inițială a fost un accident

Fenomenul anilor `80, Modern Talking, care a cucerit topurile internaționale și a scris istorie în industria muzicală, vine în România. Timișoara găzduiește în perioada, 31 mai, 01-02 iunie 2019, pe Stadionul „Dan Păltinișanu”, prima ediție a celui mai mare festival european dedicat muzicii anilor `80-`90. Pe scena DISKOteka Festival se vor auzi, pe lângă alte piese, mega hiturile „You’re My Heart, You’re My Soul”, „Cheri, Cheri Lady” și „Brother Louie”.

Cel mai de succes grup muzical german, live la Timișoara.

Modern Talking este un fost duo german, care a luat naștere în 1984 la Berlin, format din solistul Thomas Anders și producătorul Dieter Bohlen. Activitatea trupei a cunoscut două etape, între 1984 și 1987, perioadă în care au fost lansate 6 albume de succes, iar după reunirea din 1998 au mai fost scoase alte 5 albume până în 2003, când a avut loc despărțirea definitivă.

Single-ul de debut, „You’re My Heart, You’re My Soul”, a fost numărul 1 în Germania pentru 6 săptămâni și a intrat în top 15 în Japonia, fiind primul proiect muzical german care a reușit această performanță. Succesul internațional al trupei a ajuns în majoritatea colțurilor lumii, intrând în top 10 în peste 35 de țări, printre care, în Israel până pe prima poziție și în Africa de Sud unde a urcat până pe locul 2.

Modern Talking este considerat cel mai de succes grup muzical german, titlu adus de vânzările de peste 120 de milioane de albume la nivel mondial și zecile de discuri de platină și aur.

Duo-ul trebuia să fie un solo

Prima despărțire a trupei a venit după trei ani de activitate și a durat peste 10 ani. În toată această perioadă, atât Thomas Anders, cât și Dieter Bohlen și-au construit carierele individual. Solistul trupei a continuat să concerteze sub semnătura Modern Talking, în timp ce producătorul compozitor a fost implicat în diverse proiecte de debut, printre care chiar și CC Catch. Deși primul album după reîmpăcarea din 1998 a fost „Back for Good”, un nume sugestiv care lăsa de înțeles că lucrurile decurg bine între membrii trupei, despărțirea a fost inevitabilă. Tensiunile deja existente din trecut și apariția anumitor paragrafe deranjante pentru solist, în cărțile lui Bohlen, au dus la schimburi de replici aprinse între cei doi.

Puțini sunt cei care știu un lucru important despre Modern Talking. Am fost surprinși să aflăm că, în primă fază, Thomas Anders trebuia să fie singur pe scenă în timpul concertelor.

 „Prezența lui Dieter în Modern Talking a fost o greșeală, un accident. Hahaha! Glumesc, dar adevărul este că el nu trebuia inițial să intre pe scenă alături de mine. El a compus piesa „You’re My Heart, You’re My Soul” și stabilisem ca el să rămână în spate, ca producător. Dar piesa nu a prins din prima, abia după Crăciunul din 1984, single-ul a început să aibă succes. În acel moment a început lumea să ne invite pe la evenimente, iar noi nu aveam o formulă definită pentru show. Din cauza acestei probleme și a crizei de timp, l-am luat pe Dieter cu mine în concerte. Așa, peste noapte, viața lui s-a schimbat la 180 de grade.” a povestit Thomas Anders despre cum au fost stabilite inițial lucrurile în ceea ce privea activitatea trupei.

Lasă un răspuns