SNAP! ascultă muzică românească

SNAP!, grupul muzical german, care împlinește anul acesta 30 de ani de carieră, este unul dintre numele mari ale line-up-ului DISKOteka Festival 2019. Aceștia sunt așteptați să concerteze pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara în cadrul celui mai mare festival european dedicat muzicii anilor `80-`90.

Recorduri greu de egalat, la Timișoara

Primul single de pe albumul de debut, „World Power”, lansat în 1990, este „The Power” care a primit discuri de platină și aur în țări precum Spania, Suedia, Germania, Olanda sau Elveția, iar în Billboard Hot 100, a urcat până pe a doua poziție. Hitul a ajuns la performanța de a câștiga titluri precum una dintre cele mai ascultate piese dance ale tuturor timpurilor, iar albumul, prin vânzări de peste 7 milioane de copii, intră în categoria celor mai bine vândute albume dance din lume. Chiar dacă, celelalte piese lansate nu au reușit să egaleze performanța primului single, acestea s-au bucurat de un succes considerabil.

Cel de-al doilea album, „The Madman’s Return”, lansat în 1992, conține un alt hit de referință, „Rhythm Is A Dancer”. Single-ul a bifat primul loc în peste șase țări, poziții fruntașe în topurile Billboard, un disc de platină și alte șase de aur.

De-a lungul carierei, SNAP! a vândut peste 57 de milioane de albume și a primit peste 200 de discuri de platină și aur. 

De pe băncile teologiei la vedetă internațională

În caz că cineva se întreba de unde moștenește Penny Ford talentul, noi am aflat că familia solistei nu este străină domeniului muzical. Cu o soră cântăreață, un tată compozitor pentru James Brown și un frate care a scris piese pentru Kool & the Gang, artistei i-a fost înțeleasă și sprijinită dragostea pentru muzică.

Cântăreața a fost crescută de bunici și pentru că aceștia și-au dorit o educație bună, Penny a fost trimisă la o școală cu profil teologic. Deși a simițit de la bun început că nu va ajunge un om al bisericii, artista a rămas cu anumite obiceiuri specifice. Înainte de fiecare concert, solista SNAP! ascultă muzică bisericească pentru a se calma și a se pregăti spiritual de show.

Versul celebru din piesa „Ooops Up” are în spate o poveste neașteptată și amuzantă în egală măsură. Totul a fost o întâmplare, varianta originală neincluzând „b*tch”, cuvântul care a stârnit atenția publicului și care a fost doar o răbufnire de moment a artistei, nemulțumită fiind de cum suna piesa.

„Eram la începuturile carierei, în anii `80, atunci înregistrându-se în studio pe bandă magnetofonică. Dacă înregistram ceva și mi se părea totuși că nu sună bine, cântam în glumă, pe final, ceva neortodox, pentru ca ei (n.r producătorii) să nu poată folosi partea respectivă, așa eram sigură că o vor șterge. Surpriza a venit în momentul în care producătorii au fost înnebuniți de rezultat și au decis ca acesta să fie produsul final. Glumiți? Până și mama va asculta asta.. dar lumea a îndrăgit din start această variantă…” a povestit artista amuzată.

Muzica lăutărească, o plăcere asumată

Puțină lume cunoaște legătura proiectului german cu țara noastră. Penny Ford a dezvăluit că menajera ei este româncă și că de la aceasta cunoaște foarte multe lucruri despre România.

„Eu știu multe despre România, pentru că, o mare parte dintre prietenii mei sunt români. Femeia care are grijă de mine și de pisica mea este și ea româncă și mă învață tot despre România. Împreună cu toți prietenii mei, când ne adunăm la o petrecere, punem muzică din țara natală, implicit și România, așa am auzit de muzica lăutărească. Este o muzică pe care o am în suflet. Nu știu de ce, dar o iubesc.” a declarat artista.

Lasă un răspuns