Ace of Base – victimele unui atac

Hiturile „Beautiful Life” și „All That She Wants”, care au cucerit publicul internațional în anii `90, se vor auzi live pe Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara. Proiectul suedez face parte din lista celor peste 50 de artiști prezenți la DISKOteka Festival care vor concerta în cele trei zile de festival  pe cele cinci scene amplasate.

Unul dintre cele mai de succes grupuri pop

Ace of Base a fost o trupă formată din producătorul Ulf Ekberg și cei trei frați, Jonas BerggrenLinn Berggren și Jenny Berggren care a dominat piața muzicală la începuturile carierei. Succesul internațional a venit odată cu lansarea „All That She Wants”, single-ul doborând recorduri cu peste 1 milion de vânzări doar în America și devenind una dintre cele mai bine vândute piese ale anului. Grupul și-a revendicat titlul de reper în industria muzicală cu „Happy Nation” și „The Sign”, alte două hituri care au demonstrat că succesul inițial nu a fost doar o întâmplare. De-a lungul carierei, trupa a câștigat numeroase premii ca 6 World Music Awards, 3 Billboard Awards, 3 American Music Awards și multe European Grammy Awards.

Cele patru albume lansate între anii 1992 și 2002 au fost vândute în peste 30 de milioane de copii și au făcut din grupul pop al treilea cel mai de succes din Suedia după ABBA și Roxette.

Atac în timpul nopții

Despre incidentul din anul 1994, lui Jenny Berggren îi este greu să vorbească și în prezent. Solista se afla în casa părinților ei, moment în care a fost trezită din somn, sub amenințarea cuțitului, de către o fană din Germania. Norocul artistei a făcut ca păriniții să fie prezenți și să intervină pentru a-i salva viața. În urma celor întâmplate, Jenny a fost nevoită să apeleze la ajutor medical specializat.

„Aveam 22 sau 23 de ani și mă aflam la părinții mei unde nu mai fusesem de doi ani. M-am trezit cu ea deasupra mea și cu un cuțit pus la gât, eram îngrozită. Acest incident a fost partea întunecată a succesului, reversul monedei despre care am scris mai multe în cartea mea. În urma atacului am intrat în depresie și singurul lucru la care mă puteam gândi era că aproape am fost la un pas de moarte, chiar dacă în același timp am aflat și că eram numărul 1 în America. Nu m-am putut bucura de acest succes” a povestit Jenny.

Incidentul i-a afectat și pe ceilalți membrii ai trupei și a avut un impact asupra intregului proiect. Sora lui Jenny, Linn, a decis să reducă aparițiile în public și chiar să se retragă din industria muzicală.

Lasă un răspuns