Tablă de șah în camera sau draperii aurii! Modern Talking, Boney M sau Nana- condiții speciale pentru venirea în România

Prosoape de culoare neagră, tablă de șah în camera sau mere verzi la micul dejun, acestea sunt doar câteva din pretențiile artiștilor care vin în mai puțin de două luni până la cel mai mare festival din Europa dedicat muzicii anilor ’80-’90, Diskoteka Festival. Evenimentul va avea loc pe stadionul ,,Dan Păltinișanu” din Timișoara, între 31 mai și 2 iunie. Conceptul importat din Rusia, care ajunge și în România după câțiva ani de așteptare, aduce în fața a peste 45.000 de spectatori nume legendare ca Modern Talking, Boney M, Ace of Base sau Haddaway. Însă, dincolo de lumina reflectoarelor, organizarea Diskoteka Festival a presupus peste 11 luni de negocieri, peste 300 de oameni implicați în organizare și cerințe uimitoare din partea artiștilor.

Cu pregătirile pentru festival intrate în linie dreaptă, echipa DISKOteka lucrează de zor pentru a asigura o organizare impecabilă pe parcursul celor trei zile de distracție promise publicului, atât pentru spectatori, dar și pentru artiștii prezenți în line up.

Modern Talking, draperii aurii la geam

Solistul Thomas Anders de la Modern Talking, celebra trupă care a marcat anul 1985 cu hitul „You`re my heart, you`re my soul” are acum 56 de ani, dar este la fel de activ și  astăzi.  Încă mai are nenumărate concerte la care cântă  piesele care l-au consacrat, iar în timpul liber artistul este foarte ocupat, având o familie  frumoasă și nenumărate hobby-uri. Cartea artistului „Modern Cooking” a văzut rafturile librăriilor  2017, iar de atunci Thomas a apărut la câteva emisiuni de cooking unde a împărtășit din sfaturile sale privind  pasiunea  pentru gătit, pasiune care s-a extins și asupra solicitărilor  pentru concerte. Astfel, pe lista  cântărețului se  află meniurile proprii ce urmează  fi preparate de către bucătarii hotelului  unde acesta va fi cazat.

 De asemenea, o  altă solicitare a  managementului artistului a fost   răcoritoare fără zahăr în cameră, dar și in backstage, ceai alb la micul dejun și mere verzi proaspete. În ceea ce privește acomodarea, artistul cu peste 120 milioane de discuri vândute a cerut în camera de hotel o tabla de șah  așternuturi de culoare albă , precum  draperii aurii la geamuri și balcon spațios.

 Negocieri cu un an înainte 

 „Ceea ce rar se vede este toată munca din spatele unui eveniment de o asemenea anvergură. Pentru ca publicul să aibă parte de o experiență inedită timp de trei zile, se lucrează la pregătire cu aproximativ un an înainte, iar în spatele unui show de succes sunt lucruri pe care mulți nici nu și le imaginează, începând de la sincronizarea programului artiștilor și până la mici detalii pe care nici nu vi le puteți inchipui”, mărturisesc organizatorii. 

 Pentru eveniment negocierile au fost pornite cu un an înainte, fiind foarte greu să sincronizezi agenda atâtor oameni în trei zile.  Majoritatea artiștilor ce promit să facă un show de excepție în cele trei zile de DISKOteka sunt și acum activi, având concerte tot timpul anului la care încântă încă sute de mii de tineri și nostalgici ai vremurilor disco. 

Nana și No Mercy, cerințe speciale

Cunoscutul raper de origine ghaneza Nana, pe numele sau real Nana Kwame Abrokwa, are o agendă de concerte încărcată, iar solicitările trebuie făcute cu jumătate de an înainte către echipa de management și booking a artistului. Cerințele de sonorizare se supun și ele unor termeni și condiții, astfel că, cu minim 2 luni înainte de show-ul propriu zis echipa artistului se deplaseză la locul evenimentului pentru a verifica dacă sunt întrunite cerințele de sunet.

 Și trupa americană No Mercy are condiții speciale la orice concert pe care îl desfășoară. Managementul celebrei trupe americane are o serie de condiții care trebuie întrunite pentru a accepta susținerea unui show.

 „ E foarte dificil să reunești atâtea trupe în aceeași perioadă. Am avut de exemplu două situații în care artiștii aveau programate alte evenimente în acea perioadă, este vorba de Alexia și Alphaville, care au concerte cu o zi înainte de DISKOteka, de aceea vor veni direct de la aeroport. 

 Bineînțeles, am avut și cazurile în care managementul artistului a solicitat prezența cu o săptămână înainte de venirea artistului în sine, pentru a verifica dacă acesta din urmă are toate condițiile de sunet pentru a face un show de excepție, cum a fost cazul No Mercy. Este de înțeles oricum, vorbim de artiști care dau tot ce au mai bun pe scenă, pentru a încânta publicul. Este normal să aibă cerințe și să urmărească totul în cele mai mici detalii. Este vorba de profesionalism în primul rând și de a garanta fanilor tăi distracție maximă la cote înalte. Totuși, cel mai greu lucru a fost să îi sincronizăm pe toți pe parcursul a trei zile de festival, vorbim de câteva sute de oameni care s-au pus de acord, dacă e să calculăm și echipele artiștilor. A ieșit însă ceva de excepție, o să vedeti”, mărturisesc organizatorii DISKOteka. 

DISKOteka Festival, cel mai mare eveniment din Europa dedicat muzicii anilor `80 și `90, va avea loc la Timișoara între 31 Mai și 2 Iunie și va reuni cei mai mari artiști care au influențat generații întregi pe ringul de dans.

Preţurile abonamentelor sunt între 600 şi 1200 de lei, în funcţie de sector, iar biletele în zona VIP costă 1600 de lei. Acestea pot fi cumpărate online pe bilete.ro/diskoteka-festival

Toate detaliile și noutățile care apar pe parcurs pot fi urmărite pe site-ul festivalului – diskoteka.ro –  și pe pagina de facebook dedicată evenimentului – facebook.com/events.

Lasă un răspuns