SABRINA se consideră o călugăriță pe lângă artistele de azi

Cine nu și-o aduce aminte pe Sabrina? Cântăreața din Italia, care în urmă cu 30 de ani uimea publicul cu îndrăzneala aparițiilor sale, vine în România la DISKOteka Festival 2019, cel mai mare festival european dedicat muzicii anilor `80-`90.

Vara, aliatul cântăreței

În vara anului 1987, Sabrina scoate pe piață cel de-al treilea single de pe albumul omonim de debut. Chiar dacă piesele anterioare se bucuraseră de un succes considerabil, „Boys (Summertime Love)” îi aduce cântăreței celebritatea meritată. Single-ul împachetat perfect cu un refren ce rămâne în mintea ascultătorului și un videoclip îndrăzneț, devine un hit internațional în scurt timp de la lansare. Piesa scrie istorie, mai întâi în Italia, cu dominarea primei poziții timp de două luni, apoi cucerește Franța, Spania, Germania, Suedia și chiar Regatul Unit al Marii Britanii. Vânzările de peste 1,5 milioane de copii îi aduc cântăreței și premiul pentru cel mai bun artist european în 1988, an în care își mai însușește un alt hit al verii, „All Of Me (Boy Oh Boy)”. De-a lungul carierei muzicale, Sabrina a lansat șase albume care includ și alte hit-uri, iar videoclipurile single-urilor și nu numai, i-au adus titlul de sex simbol al anilor `80 -`90.

Despre industria muzicală de azi

Sabrina Salermo afirmă că se uită cu mândrie la trecutul muzical și nu regretă nimic din deciziile luate. Chiar dacă se declară puțin afectată de eticheta pusă în urma succesului „Boys (Summertime Love)” și că întreaga carieră se concentrează în jurul acestui hit, originalitatea și asumarea mesajului transmis sunt criteriile de bază după care artista s-a ghidat de-a lungul timpului.

„Uită-te la fetele de astăzi. Sunt o călugăriţă pe lângă artistele de azi. Momentul acela a fost potrivit pentru mine, să apar aşa cum am făcut-o. Nu trăiesc cu regrete. Este mult mai uşor să fiu mulţumită cu ce-am făcut şi să n-am regrete. Astăzi este prea mult marketing, nu mai este creaţie în spatele artiştilor noi. Personalitatea va trebui să-şi arate faţa, la un moment dat, altfel, n-au nicio şansă. Îţi dai seama când este construcţia artistului şi când este mâna managerului.” a declarat Sabrina

Cântăreața este de părere că tinerele din industria muzicală actuală și-au pierdut personalitatea și livrează doar o imagine pe care publicul și-o dorește, totul bazându-se pe o bună strategie de marketing.

Băiatul artistei nu este de acord

Chiar dacă Sabrina nu are regrete în ceea ce privește cariera sa, Luca, băiatul cântăreței, în vârstă de 15 ani este de altă părere. Acesta nu înțelege de ce mama sa nu și-a dorit o profesie normală și a decis la 17 ani să devină o vedetă internațională.

Oricum, nu înţelege care e treaba cu celebritatea. Când mă vede la televizor, schimbă canalul. Astă-vară, prezentam vinerea o emisiune în prime-time. Nu s-a uitat niciun minut la mine. Nu-i place să mă vadă la TV, nu înţelege de ce m-am făcut cântăreaţă. Nu-i place să vină la concertele mele. Luca mă întreabă de ce am ales să cânt, când aş putea să mă fac poliţistă și să dirijez traficul. Asta i se pare cool.” a povestit artista.

Lasă un răspuns