Legătura neștiută dintre CC Catch și Modern Talking

CC Catch, artista din Germania care a dominat industria muzicală în anii `80 -`90 concertează în România, în cadrul Diskoteka Festival 2019. Cu siguranță ai auzit de hiturile „Cause You Are Young” și „Strangers By Night” care au făcut din tânăra de 20 de ani un icon al acelor vremuri.

Colaborarea cu Modern Talking

Puțini sunt cei care știu că celebritatea lui CC Catch se datorează, pe lângă talentul artistei, și lui Dieter Bohlen, colegul lui Thomas Anders din Modern Talking. Aceasta a debutat în industria muzicală în vara lui 1985 cu „I Can Lose My Heart Tonight”, însă succesul răsunător a început cu piese ca „Strangers By Night” și „Cause You Are Young” care au fost compuse de către Bohlen. De-a lungul colaborării celor doi, CC Catch a lansat patru albume care au cucerit topurile din Europa. Cu toate că proiectul se bucura de recunoștința publicului, momentul despărțirii a venit în 1989 când artista a dorit să-și pună amprenta personală pe materialul discografic, însă Dieter Bohlen a refuzat, fără discuții, implicarea acesteia în producția următorului album. Incidentul a fost urmat de încheierea contractului cu BMG, casă de discuri, dar și de afișări în fața instanței pentru ca CC Catch să-și poată păstra numele de scenă, nume pus tot de producătorul Bohlen.

Cariera tinerei din Germania nu a fost afectată de acest întreg scandal. Albumul „Hear What I Say”, ultimul lansat înainte de a lua o pauză de la muzică, s-a bucurat de un succes dublu față de cele precedente. Materialul discografic include și creații personale, CC Catch demonstrând că pe lângă voce are și abilități de producție.

Povestea de iubire și pauza din carieră

CC Catch a decis să se retragă din lumina reflectoarelor la începutul anilor `90. În acel moment pentru Caroline devenea mai importantă viața personală care nu era atât de spectaculoasă și de succes precum ce demonstrase pe plan profesional. Deciziile luate au îndrumat-o către dezvoltarea spirituală și descoperirea sinelui și chiar să se mute la Londra alături de soțul din acea perioadă, profesor de yoga.

„Mi-am dedicat mie acești zece ani de pauză. La început am vrut doar să mă odihnesc, iar apoi, datorită soțului meu am devenit interesată de yoga și alte forme de meditație. De-a lungul timpului am început să scriu poezii și să desenez. Chiar începuseră oamenii să mă întrebe: ”Caroline, dacă nu deveneai cântăreață, ce ți-ar fi plăcut să faci?”. Pe atunci eram destul de sigură că muzica era viața mea, nu mă puteam imagina făcând altceva. Dar acum aș spune că mi-ar fi plăcut să fiu artistă. Hahaha.”, a povestit CC Catch.

Căsnicia celor doi s-a încheiat după cinci ani, însă cântăreața a rămas în relații frumoase cu fostul soț despre care are numai cuvinte de laudă. Ba mai mult, vedeta a revenit în industria muzicală și are concerte în înteaga lume.

Lasă un răspuns